úterý 18. prosince 2012

Předvánoční období

Období adventu jsme ve školce strávili mnoha činnostmi. Podívejte se, co všechno jsme dělali, kde jsme byli, co jsme si vyrobili, jak jsme se zkrátka měli dobře:

V Kolíně napadl sníh a my na zahradě postavili velkého sněhuláka:


Se sněhem jsme si vůbec užili spoustu zábavy. Zjistili jsme, co se s ním stane, když ho přeneseme do tepla - a jestli je opravdu tak čistý, jak vypadá, když je bílý. Po roztátí tu špinavou vodu opravdu nikdo nechtěl ochutnat, i když sníh by si do pusy děti daly moc rády.

Ve školce zdobíme a některé naše výtvory si odnášíme domů. Třeba svícínky z luštěnin, které vypadají opravdu moc pěkně a děti si dobu vyrábění opravdu dokázaly užít. Malé ručičky dětí milují přehrabování v čočce, hrachu nebo kroupách.

Nejdřív jsme si všechny luštěniny pojmenovali a připravili si vše potřebné. Misky, lžičky, svíčky a hrách, dva druhy čočky a kroupy. Hned jsme si zopakovali říkanku Houpy, houpy, kočka snědla kroupy :) a vrhli se do práce.


Soustředěnost dětí byla neuvěřitelná.



První dva svícínky byly brzy na světě. Vypadají pěkně, že?


Volání nadšeného "JEŠTĚ!" jsme nemohly ignorovat - a daly jsme dětem další kelímky:


Brzy byly na světě další výrobky. A když už nebyly kelímky, použily děti skleničky od přesnídávek. A když už došly i ty, byla největší zábava přesýpat drobné luštěniny jen tak. Z misky do misky, z kelímku do kelímku, z tácu na stůl.




Jako odpočinek po namáhavé práci jsme šli bobovat. Pro některé to byl jeden z prvních zážitků na sněhu a na kopci jsme se smáli všichni:






Další dny jsme se znovu vrátili k luštěninám - tentokrát jsme je lepili do zimních obrázků:




Žádné komentáře:

Okomentovat