pondělí 27. května 2013

Když skáčou klokani...

Děti moc dobře znají pravidla naší školky. Jedno z nich je CHODÍME POMALU - NEUTÍKÁME, NESKÁČEME. A dnes jsme tohle pravidlo porušili. Nikdo nesměl chodit, všichni jsme se proměnili na klokany a skákali jsme a skákali... :)

Děti byly brzy unavené a přály si zase "normálně" chodit. Ale co se dá dělat - jsme v Austrálii a hrajeme si na klokany. A klokani skáčou. A umí spoustu dalších věcí. Spočítali jsme, jak daleký je jeden klokaní skok. Vyzkoušeli jsme si, jak musí být klokaní máma opatrná, aby při skoku nevysypala malé klokáně ze své kapsy. Představili jsme si ostrovní Austrálii a zjistili jsme, že tam žijí samá zvláštní zvířata.

Klokana už známe - víme, jak velké se rodí mládě, jak dlouho je u mámy ve vaku, jaké druhy klokanů existují, umíme klokana pojmenovat nejen česky, ale i anglicky a latinsky, víme, co má rád a k čemu má tak silný ocas.

Trošku jsme se seznámili i s vlajkou Austrálie - poznáme Jižní kříž a víme, že v Austrálii je noc, když my jsme ve školce.

Umíme napsat písmenko A jako Austrálie a K jako klokan. Poznáme slovo KLOKAN mezi ostatními slovy a pojmenujeme oceány, které Austrálii omývají.

Porovnali jsme si, jak velké je lidské mládě v porovnání s tím klokaním, řekli jsme si, jak se rodí děti a jak klokáňata, víme, že pes dingo neštěká a lenochod má dlouhé drápy.

Už najdeme největší skálu na světě na mapě Austrálie a taky víme, co to je poušť.

Víme toho ještě mnohem víc a zítra budeme ve zkoumání Austrálie pokračovat.

Jestli máte doma cokoliv "australského", přineste to, prosím, do školky. V pořádku vrátíme :)

Omalovánka Austrálie, kterou vidíte na fotkách, vyšla dnes na Dětských stránkách - k vytištění je zde: http://www.detskestranky.cz/clanek/2700-australie.htm

Žádné komentáře:

Okomentovat